Fotografie en Genealogie
❗Lees ook de informatie pagina.
© Hans en Betty Sollie

Reisschema Roemenië - 2017

Uitgebreide reisomschrijving zoals opgegeven door reisorganisatie Kras:

Dag 1 - Amsterdam - Boekarest:

Na de vlucht naar Boekarest volgt de transfer naar het hotel in Predeal, de hoogstgelegen stad van Roemenië (ca 1100 m.). Doe onderweg de eerste indrukken op van het landbouwgebied, typische oud-communistische nederzettingen en het berglandschap van de majestueuze Karpaten. Roemenië is een land vol contrasten. Reisafstand ca 130 km.

Dag 2 - Brasov - Bran:

Op naar het middeleeuwse Brasov, gelegen aan de voet van de Zuidelijke Karpaten. Op het gezellige Raadsplein staat de blikvanger van de stad, de Mariakerk. Na een grote brand bleven de muren zwartgeblakerd achter en sindsdien noemt men de kerk "Biserica Neagra', zwarte kerk. In Bran wacht ons een middag vol mystiek. We zetten onze tanden in de geschiedenis van de beruchte graaf Dracula tijdens ons bezoek aan zijn legendarische kasteel. De prachtige ligging hoog op een steile klif en de spannende verhalen bezorgen u vast en zeker kippenvel. Reisafstand ca. 86 km.

Dag 3 - Bicazkloof - Gheorgheni - Lacul Rosu:

Vandaag spelen de machtige Karpaten een grote rol. Het gebergte draag te mythische bijnaam 'Transsylvanische Alpen'. De kennismaking start met de spectaculaire Bicazkloof. Op sommige plaatsen reiken de steile, kalkstenen wanden wel 300 meter hoog. Na een stop in het traditionele Gheorghani bereiken we het meer Lacul Rosu, ons einddoel van vandaag. Het 'Rode Meer' waar ijzerhoudend water voor een rode gloed zorgt, is een erkend kuuroord in een adembenemend mooie omgeving. Dat word heerlijk bijkomen van de vele indrukken. Reisafstand ca 320 km.

Dag 4 - Sovata - Praid - Targu Mures:

Prachtige berglandschappen leiden ons naar de kuuroorden Sovata en Praid.Het warme, zoute water van de meren van Sovata verlicht reumatische klachten Van oudsher wordt in de mijn van Praid al zout gedolven. Een bezoek aan de mijn is een gezonde ervaring. Het hoge zout- jodiumgehalte van dit ondergrondse luchtkuuroord zorgt voor een heilzame lucht en heeft daarom een kalmerend en ontspannend effect. In Targu Mures, gelegen aan de rivier de Mures, mogen we de grootste Orthodoxe kerk van Roemenië en het lsa-in-lood van het Paleis van Cultuur niet missen. De komende drie nachten zijn we te gast in Bazna, nog zo'n heerlijk kuuroord aan de voet van de Karpaten. Reisafstand ca. 206 km.

Dag 5 - Media - Boian:

Vanochtend gaat onze aandacht uit naar het vestingstadje Medias. Het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven. De Sint-Margharetakerk met haar licht hellende toren, was een typisch Roemens verdedigingswerk, weerkerk of Burchtkirche genaamd. Bij naderend onheil bood de kerk onderdak aan de inwoners.In de middag maken wij een bijzonder uitstapje per paard-en-wagen kerkburcht Boian. Een authentieke ervaring, zo dicht bij de lokale bevolking op het platteland. Reisafstand ca. 33 km.

Dag 6 - Biertan - Sighisoara:

Het schilderachtige dorpje Biertan ligt heelijk tussen de wijnheuvels en wordt overheerst door de enorme vroeg-gotische kathedraal. We vervolgen onze weg naar Sighisoara, één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en de vermoedelijke geboorteplaats van Vlad Dracula. Lopend door het historisch centrum, wanen we ons terug in de tijd. Smalle straatjes kronkelen tussen de oude stadsmuren en ronde de opvallende kleurrijke klokkentoren. Wie weet wordt er vanavond nog gedanst tijdens de feestelijke folkloreavond vol Roemense dans en muziek. Reisafstand ca. 120 km.

Dag 7 - Sibiu - Rasnov:

Alle aandacht voor de middeleeuwse handelsstad Sibiu, gelegen aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Deze Saksische handelsstad doet zelfs aan Wenen denken, met kleurrijke handelaarswoningen, mooie pleinen en de opvallende Lutherse kathedraal. Voordat we Pradeal bereiken kunnen we niet om Rasnov heen. Al vanaf grote afstand is de 13e-eeuwse, haast onneembare citadel te bewonderen. Overnachting in Pradeal. Reisafstand ca. 241 km.

Dag 8 - Boekarest - Amsterdam:

We eindigen de reis met een bezoek aan de charmante hoofdstad Boekarest. Het controversiële Volkspaleis van voormalig dictator Ceausescu, levert gemengde gevoelens op. Ook zien we de indrukwekkende Russische kerk met haar zeven uivormige koepels die blinken in het zonlicht. Helaas, we moeten echt op weg naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. La revidere Roemania. Reisafstand ca. 130 km.

Opmerkingen.

Dag 5 en 6 zijn in het uiteindelijke reisschema omgedraaid. Op dag 7 is niet overnacht in hotel Piemonte in Pradeal maar in hotel Piatra Mare in Poiana Brasov.
Het totaal aantal gereisde kilometers werd door onze chauffeur geschat op ca. 1700 km.

De temperatuur, gedurende de week dat wij er waren, liep uiteen van ca. 25 graden overdag in de Karpaten tot ca. 37 graden in de laagvlakten.


Lees hier een omschrijving van de hotels waar wij overnacht hebben.


Onderwerp: Roemenië - 2017